Der er forskel på folk

I efterårsferien på Selsø sætter vi fokus på, hvordan samfundet før i tiden havde en tydelig opdeling af folk. Alle var opdelt i klasser og ofte var det svært at bryde ud af den del af samfundet, som man var født ind i. Der var et klart hierarki, som alle i den danske befolkning var en del af, og alle kendte sin plads i samfundet.

På en herregård som Selsø var der naturligvis også forskel på folk. I starten af 1800-tallet, da den sidste beboer, Agathe Scheel-Plessen, boede her var hun overhovedet i det hierarki, som fandtes på herregården. Under hende i hierarkiet var der i huset mange tjenestefolk med forskellige ansvarsområder. Derudover var der også et arbejdende folk på avlsgården på Selsø bestående af forvalteren, karle og piger. Endelig boede der folk på godsets jorde – bønder, husmænd og deres familier – som alle også indgik i det klasseopdelte samfund.

 

I løbet af ferien vil man kunne gå på opdagelse på Selsø og lære meget mere om de forskelle, der var på folk, og den opdeling, der var på en herregård, gennem museets nye findeleg. Nogle dage vil der også være aktivitet i huset forskellige steder. Måske man møder Fruen eller nogle af tjenestefolkene?

 

Almindelig entré.

 

Praktisk info


Entrépriser:

Voksne: 60 kr.

Børn (6-17 år): 25 kr.


Åbent alle dage undtagen mandag

Dato
10. oktober, 2020 - 18. oktober, 2020
Tidspunkt
11:00 - 16:00