I Selsøs velbevarede 1700-talskøkken findes endnu det åbne ildsted, hvor de store middage til herskabet og de simple retter til herregårdens arbejdere er blevet tilberedt. I køkkenet har kokkepigerne også skulle følge tidens trends og brug af nye krydderier.

Selsø Slot har samlet en række opskrifter fra 1600-tallet og frem til ca. 1830, som du kan prøve i dit eget køkken derhjemme. Find opskrifter på fx citronsuppe, søsterkage, fricagerede unge høns og andre lækre og spændende sager på de forskellige links nedenfor.

Det sker, at der er arrangementer på Selsø Slot, hvor maden kan tilberedes i autentiske rammer – hold øje her på siden.

Opskrifter:
Citronsuppe
Fricagerede unge høns at koge
Gode raad
Kokkepigens gløgg
Krydret øllebrød
Rosenvand
Rosenvandskager
Søbekål
Søsterkage
Vafler
Æblebudding

Praktisk info

Dato
14. januar, 2022 - 8. januar, 2024