Besøg os

Selsø Slot er en eventyrlig herregård fra 1576 og et levende museum. Gå på opdagelse i det gamle hus med dets kringelkroge og smukke vinduer, se de højloftede baroksale med store vægmalerier og mærk stemningen i det velbevarede 1700-tals køkken i kælderen.
Museet har åbent tirsdag-søndag fra maj til september og ved særlige lejligheder.

Mærk tiden

Tag på tidsrejse over voldgraven, gennem gitterporten til slotspladsen, hvor du lander foran den symmetriske røde hovedbygning. Selsø Slot er bygget af 500.000 munkesten, som blev hentet fra det nedlagte Sct. Clara Kloster. De meterhøje fag vinduer giver et helt særligt lys i rummene, der minder om Vilhelm Hammershøis malerier.

I hovedbygningen kan du se den originale himmelseng, franske papir-tapeter og store spejle, italienske stuklofter og hofmaleren Hendrick Krocks vægmalerier – og selv finde spor af bemaling på gulvene.

I slottets kælder finder du et af Danmarks eneste bevarede 1700-talskøkkener. Her har kokkepigerne tilberedt store middage til herskabet og enkle måltider til de ansatte. Hvis du sætter dig ved det åbne ildsted, kan du næsten dufte de stegte fasaner.

Henover sæsonen åbner Selsø Slot dørene til mange forskellige arrangementer og på de offentlige omvisninger kan du blive klogere på slottets historie og udsmykning.
Det er også muligt at booke en privat omvisning.

Praktisk info

Sæson 2023
Åbning 5. maj - 10. september
Tirsdag-søndag kl. 11-16

14. - 22 oktober (efterårsferien)
Alle dage kl. 11-16

Entré: 
Voksne: 60 kr.
Børn (6-17 år): 25 kr.

Billetsalg foregår i portbygningen til venstre for slotsbygningen. Museet tager kun kontanter og MobilePay - ikke Dankort eller kreditkort.

Hunde er velkomne på stedet - dog ikke i hovedbygningen.

Find vej
Selsø Slot
Selsøvej 30 A
4050 Skibby

Selsø Slot ligger på halvøen Hornsherred i Frederikssund Kommune, som en del af Nationalpark Skjoldungernes Land.

Parkering kan ske ved Selsø Kirke, Selsøvej 28. Herefter følger du skiltningen til fods langs stien, ned gennem alléen til museets port-indgang.

Bus 318 kører til Selsø Kirke fra Frederikssund St. Bus 230R kører mellem Roskilde St. og Frederikssund St, hvor du kan stå af i enten Skibby eller Lyngerup og skifte til bus 318.

Fjordstien (R40) og Pontoppidanruten fører dig på cykel lige forbi museet fra Skibby, Skuldelev eller Østby.