Vindue

Stor fondsbevilling til Selsø Slot

Kort før påske modtog bestyrelsen for Selsø Slot den glædelige nyhed, at Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden har bevilliget 2 mio. kr. til restaurering af slottes vinduer. Selsø Slot nærmer sig derfor en fuldfinansiering af det store renoveringsprojekt.

Selsø Slot, øst for Skibby, markerer i år 50 året som Herregårdsmuseum og selve slottet er godt 450 år gammelt. For lidt mere end 5 år siden fik slottet nyt tag og portbygningen blev renoveret og nu er det de i alt 60 store vinduer, der står for tur.

”Vi er utrolig glade for den generøse bevilling fra Louis-Hansen Fonden” udtaler bestyrelsesformand Iben Bækkelund Jagd. ”Den bringer os et stort skridt tættere på målet og er et skulderklap til de mange frivillige, som hver dag arbejder for at passe på slottet og åbne dørene for de mange besøgende”.

Renoveringen af vinduerne er en del af en større plan for stedet, som på sigt også kan omfatte restaurering af de fine håndtrykte tapeter og nye aktiviteter. Renoveringen vil betyde et mere stabilt indeklima på slottet og dermed også give bedre muligheder for at lave udstillinger.

”Slottet fortæller en spændende historie om livet på egnen gennem flere hundrede år, men selve slottet har også en rigtig stor bygningskulturel værdi. Særligt vinduerne er en af de bærende fredningsværdier på slottet, og derfor er det utroligt dejligt, at vi kan se frem til, at denne del af kulturarven bevares mange år endnu. Bygningerne er en vigtig ramme for det liv, som har udfoldet sig gennem historien og det er derfor rigtig vigtigt, at vi også passer på de steder, så både vi selv og vores efterkommere kan fornemme tiderne” fortæller Iben Bækkelund Jagd.

Selsø Slot ejes og drives af en fond med hjælp fra mange frivillige både lokale og folk langvejs fra med en kærlighed til stedet. Selsø modtager driftsstøtte fra Frederikssund kommune og indgår i tæt samarbejde med bl.a. Nationalpark Skjoldungernes Land. Slottet åbner for sæsonen med en lysfest torsdag d. 4. maj og frem til efteråret er det muligt at besøge stedet, komme med på omvisninger og deltage i forskellige aktiviteter. Særligt i år, hvor det er jubilæumsår, er der ekstra mange oplevelser at få.