Denne søndag har kokkepigen fået lov til at forlade kælderkøkkenet og komme op i de fine stuer sammen med adelsfruen, når Selsø Slot afholder Den Store Kagedag

Hør om kager i gamle dage og tag din bedste hjemmebagte kage med og deltag i konkurrencen om hvem, der kan bage den bedste historiske kage, den lækreste kage og den smukkeste kage. Kager indleveres inden kl. 14 og vinderne kåres, når dommerpanelet har spist sig gennem kagerne. Herefter må alle spise så meget de kan.

Kager har i tidens løb naturligt haft stor betydning på Selsø. I 1700-tallet lavede man hele kinesiske landskaber i sukker som udsmykning og de franske makroner fandt vej til bordene. Kager blev tilsmagt med rosenvand, cognac og eksotiske krydderier.
Du kan frit vælge, om du vil lægge vægt på den gode smag eller på den kreative udsmykning af din kage. Bager du en historisk kage, behøver den ikke være fra en 1700-tals opskrift. Det kan være en opskrift fra din bedstemor, som du gerne vil ære ved denne lejlighed; du skal bare fortælle os, hvad der gør din kage historisk.

Dette års dommerpanel udgøres af forfatter, foredragsholder og tv-vært Julia Lahme, der er kendt for sin hang til kager og desserter samt Louise Bang, den dygtige og kreative kagebager, der ejer Cakes by L i Skibby og ikke mindst Selsø Slots egen kokkepige Elisabeth Holm Nielsen.

Praktisk Info

Kagebagerne kommer gratis ind.
For alle andre kan billetter købes ved indgangen. Almindelig entré.

Dato
26. juli, 2015
Tidspunkt
13:00 - 16:00