I efterårsferien holder Selsø Slot åbent alle dage. Kom og se den smukke herregård omgivet af efterårsfarver, tag med på omvisning eller gå på opdagelse med én af museets spændende findelege. Caféen holder åben alle dage med kaffe og hjemmebagt kage!

Der er god plads til at holde afstand, og alle retningslinjer for COVID-19 vil selvfølgelig blive overholdt.

Gå med på omvisning

Begge søndage i efterårsferien er der gratis omvisning kl. 14-15. Følg med én af museets omvisere rundt på Selsø Slot og få historien om stedet. Gå med på opdagelse i bygningen og se de fantastiske barokke bemalinger og empire-rummenes tapeter. Få fortællingerne om de mennesker, der boede på Selsø – og få et indblik i livet som arbejdende på en herregård i 1700- og 1800-tallet.
Vidste du fx at Selsø Slot er bygget af 500.000 munkesten, som blev hentet fra det nedlagte Sct. Clara Kloster? Og at Selsø Slot var i en dyb tornerosesøvn i hele 143 år inden det vågnede igen som museum? Eller kender du historien om Elisabeth von Thienen, der i følge historiene dræbte sin mand Mogens Scheel von Plessen i jalousi og kastede ham og sig selv i voldgraven?

Nyd din kaffe i kælderkøkkenet

I slottets kælder finder du et af Danmarks eneste bevarede 1700-talskøkkener. Her har kokkepigerne tilberedt store middage til herskabet og enkle måltider til de ansatte. Hvis du sætter dig ved det åbne ildsted, kan du næsten dufte de stegte fasaner. Tag din kaffe og kage med fra caféen og nyd den i de autentiske omgivelser.

Tag på tidsrejse

Tag på tidsrejse over voldgraven, gennem gitterporten til slotspladsen, hvor du lander foran den symmetriske røde hovedbygning. Selsø Slot er bygget af 500.000 munkesten, som blev hentet fra det nedlagte Sct. Clara Kloster. De meterhøje fag vinduer giver et helt særligt lys i rummene, der minder om Vilhelm Hammershøis malerier. Du kan bevæge dig rundt til hvert vindue og få et nyt billede af det naturskønne område udenfor.

Med én af museets findelege for både store og små kommer du rundt på Selsø Slot og ser det fra nye vinkler.

 

 

Praktisk info

Entrépriser
Voksne: 60 kr.
Børn (6-17 år): 25 kr.

Find vej
Parkering kan ske ved Selsø Kirke, Selsøvej 28. Herefter følger du skiltningen til fods langs stien, ned gennem alléen til museets port-indgang.
Bus 318 kører til Selsø Kirke fra Frederikssund St. Cykelruterne Fjordstien (R40) og Pontoppidanruten går lige forbi.

Dato
10. oktober, 2020 - 18. oktober, 2020
Tidspunkt
11:00 - 16:00