Det andet foredrag på Selsø i samarbejde med Folkeuniversitetet i Frederikssund denne sæson er med historikeren Sebastian Olden-Jørgensen. Olden-Jørgensen er ph.d. og lektor ved Københavns Universitet og vil denne søndag fortælle om ”Herluf Trolle – manden og myten”. Dette emne har Olden-Jørgensen beskæftiget sig dybdegående med i sin forskning og udgivet flere publikationer om. Derudover har han blandt andet også forsket og forfattet publikationer om Ludvig Holberg og om dansk og europæisk historie år 1500-1700.

Om eftermiddagens foredrag skriver Folkeuniversitetet følgende i sit katalog:

”Adelsmanden Herluf Trolle (1516-65) opnåede det meste af, hvad man kunne stræbe efter som dansk adelsmand, fra rigdom og kongegunst til døden i krig og et eftermæle ud over det sædvanlige. På mange måder var han typisk, men kort før sin død blev han mønsterbryder, da han og hustruen Birgitte Gøje skænkede deres gods til en skolestiftelse: den stadig eksisterende Herlufsholm Skole. Hans liv lægger et snit ned gennem Danmarks historie i 1500-tallet, men rummer også myter, vi må tage afsked med – og en enkelt, der overraskende nok viser sig at være sand!”

 

Vi glæder os til at byde Folkeuniversitetet, Sebastian Olden-Jørgensen og jer velkommen til en spændende eftermiddag på Selsø!

 

Billetter købes på Folkeuniversitetet i Frederikssund her.

Praktisk info

Billetter købes gennem Folkeuniversitetet i Frederikssund.

Forfriskninger kan købes i pausen - museet tager kontanter og MobilePay.

Dato
1. september, 2018
Tidspunkt
15:00 - 17:00
Billetpris
80 kr.