Under overskriften ”Nye Horisonter: Europas kulturhistorie i renæssancen” vil historiker og forhenværende museumsinspektør ved Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, Steffen Heiberg, denne eftermiddag fortælle om Renæssancens forskellige sider.

Foredraget er det første af to på Selsø i denne sæson, som sker i samarbejde med Folkeuniversitetet i Frederikssund. I sit katalog skriver folkeuniversitetet følgende om dagens foredrag:

”Renæssancen står i et fortryllet skær. Fantastisk kunst og arkitektur vi alle beundrer. Det er Leonardos gådefulde Mona Lisa, Michelangelos udsmykning af Det Sixtinske Kapel, Shakespeares dramaer. Bogtrykkunsten revolutionerede kommunikation og vidensspredning. Det var de store opdagelsers epoke. Samtidig banede Kopernikus, Tycho Brahe og Galilei vejen for et nyt verdensbillede.
Der var også uro og usikkerhed. Luthers reformation splittede kirken, religionskrigenes Europa. Intolerance og hekseforfølgelser er en del af renæssancen. Europæisk vold og europæernes sygdomme udryddede måske 90 % af den amerikanske urbefolkning. Den militære ødelæggelseskapacitet mangedobledes. Det endte med den forfærdelige Trediveårskrig, der lagde store dele af Tyskland øde.
Med udgangspunkt i sin bog Nye horisonter. Europas kulturhistorie i renæssancen giver Steffen Heiberg at sit bud på en dramatisk og modsætningsfyldt epoke, hvor Europa, der hidtil havde været periferi, blev verdens centrum.”

Vi glæder os til at byde Folkeuniversitetet, Steffen Heiberg og jer velkommen til en spændende eftermiddag på Selsø!

 

Billetter købes gennem Folkeuniversitetet i Frederikssund her.

Praktisk info

Billetter købes gennem Folkeuniversitetet i Frederikssund.

Forfriskninger kan købes i pausen - museet tager kontanter og MobilePay.

Dato
27. maj, 2018
Tidspunkt
15:00
Billetpris
80 kr.