Pontoppidan dag på Selsø Slot søndag den 22. august kl. 14.30-16.30.

Køb billet på Nationalparkbooking

Forfatteren Henrik Pontoppidan havde sin gang ved Selsø Slot.

Hovedpersonen i Henrik Pontoppidans store roman ”Lykke-Per” er filmatiseret forrige år af Bille August som både film og tv-serie.

Forfatter Henrik Poulsen, der sammen med forfatter Johan Rosdahl netop er udkommet med bogen ”Undervejs til Lykke-Per”, fortæller den 22. august, om hvordan romanstof forvandles til film – hvordan kan romanen ”Lykke-Per” på 800 sider forvandles til 168 minutter? Som læser danner vi vores egen oplevelse af personer. Instruktøren skal fortolke stoffet og ”give det hud og hår”.

Danske film bygger i høj grad på interessen for karakterens personlighed. Og vi har en litterær tradition for udviklingsromanen/sammenbrudsromanen. Her er Pontoppidans Lykke-Per et centralt værk, der både handler om dannelse, udvikling, opbrud og sammenbrud. For Bille August blev det afgørende tema den sociale arv.
Henrik Poulsen trækker sporene af en type som Lykke-Per, helt og antihelt, tilbage til Grimms eventyr og Klods-Hans og frem til den moderne tv-kultur.

Tag på søndagsudflugt i det grønne
Gør søndagen til en udflugt i det grønne: Besøg gerne slottet og parken inden foredraget og tag picnic-kurven med. Der kan også forudbestilles mad til afhentning på fx Gershøj Kro eller Sønderby Kro.

Selsø Slots Caféen sælger forfriskninger med både kolde og varme drikkevarer, samt is og kage.

Praktisk info

Pris: 70 kr. - book billet på skjoldungernes-land.nationalparkbooking.dk
Dørene åbner kl. 14:00 - foredraget foregår fra 14:30-16:30
Parkering kan ske ved Selsø Kirke, Selsøvej 28
Alle forholdsregler omkring COVID-19 vil blive overholdt. Husk gyldigt corona-pas.

Dato
22. august, 2021
Tidspunkt
14:30 - 16:30
Billetpris
70