Kogekunst til folket i 1700-1800-tallet
Madkulturen på de danske herregårde har altid kigget ud over landets grænser. I 1700-tallet kom inspirationen fra Frankrig. Det tidligere tunge og stærkt krydrede køkken blev afløst af et nyt, hvor ægge- og mælkeretter kom i højsædet sammen med eksotiske grøntsager, skaldyr og vildt tilberedt på forfinede måder.
Den danske adel var også med på noderne når det gjaldt fashionable drikkevarer, og te og kaffe blev indtaget med stor fornøjelse.
I løbet af 1800-tallet kom en køkkenrevolution. De åbne ildsted blev erstattet af komfuret, kødhakkeren gjorde køkkenarbejdet nemmere, Renæssancens kombination af det søde og det salte i samme retter blev genoplivet i retter som gåsesteg med æbler og svesker, tilberedt ”á la Danoise”, som Louise Nimb skrev i sin Kogebog fra 1888.
Billetpris: 100 kr.
Tilmelding og billetkøb hos Folkeuniversitetet Frederikssund