Denne juniaften kan man få en helt særlig oplevelse, når Ensemble Barocca gæster Selsø og blandt andet spiller et udvalg af kvindelige barokkomponister i de meget passende rammer, som Den store sal på Selsø sætter. Man vil kunne høre musik af Babara Strozzi, Caterina Assandra og Elisabeth Jacquet de La Guerre. Derudover vil koncerten også byde på musik af Antonio Vivaldi og Johann Rosenmüller, som begge var lærere på Ospedale della Pietà, hvor flere af de kvindelige komponister var elever.

Ensemble Barocca dyrker – som ensemblets navn hentyder til – repertoiret fra barokken, dvs. fra ca. 1600-1750, en periode hvor nogle af den klassiske musiks største komponister virkede, en tid hvor der blev komponeret herlig musik med masser af saft og kraft.

Ensemblet blev etableret i 2014 i forbindelse med studier i tidlig musik på Det kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Ensemblets medlemmer har en bred kammermusikalsk erfaring og ynder med særlig passion barokmusikken spillet på originalinstrumenter. Ensemblet er dermed en del af den musikbevægelse, der søger den autentiske opførelsespraksis i forhold til bl.a. stemning, spilletempi, buestrøg og frasering.

 

Ensemble Barocca består af:

Christine Nonbo Andersen, sopran

Tinne Albrechtsen, barokviolin

Maria Rosenkilde Qvist, barokcello

Babett Hartmann, cembalo

Læs mere om Ensemble Barocca her.

 

Koncerten foregår i Selsøs smukke baroksal fra 1734.

I pausen kan forfriskninger nydes på gårdspladsen eller i kælderkøkkenet.

 

Billetter kan købes på billetto.dk.

 

Koncerterne på Selsø er i 2020 støttet af:

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Augustinus Fonden

Den Obelske Familie Fond

William Demant Fonden

Praktisk info

Billetter købes på billetto.dk

Dato
17. juni, 2020
Tidspunkt
19:30 - 21:30
Billetpris
150 kr.