Den skønne Lysfest på Selsø danner hvert år rammen for åbningen af sæsonen på museet. Det gør den selvfølgelig også i år, og endnu en gang byder museet på et Empirebal, som det kunne have set ud i starten af 1800-tallet, da Selsøs sidste beboer, Agathe Scheel-Plessen, boede her.

I løbet af aftenen vil du kunne møde herrer og damer i historiske dragter og se dem danse til tidens toner. Som gæst kan du også deltage i dansen, når der indbydes til danseworkshop to gange i aftenenes løb. Derudover kan man høre korte foredrag om moden og tiden, spille kort i spisesalen og hygge i kælderkøkkenet med tjenestefolkene.
Igen i år gæster Trio Amerise Selsø til Lysfesten og spiller både stemningsfuld musik fra tiden af blandt andre Mozart og Beethoven – og op til dansen.

Trio Amerise er en ung dansk blæsertrio bestående af Lucia Amerise (fagot), Morten Sønderskov Jensen (klarinet) og Ragnhildur Josefsdottir (fløjte). Man kan høre en smagsprøve på www.trioamerise.com.
Som gæst til Lysfesten vil det naturligvis glæde os, hvis vores gæster trækker i empiretøjet, men man er selvfølgelig også mere end velkommen til at deltage i moderne tøj.
Bemærk at d. 4. maj i år falder på en lørdag og den almindelige åbningstid for Lysfesten udvides derfor med en time og varer fra kl. 19.30-22.00.

 

Hvis man kan tænke sig at få endnu mere ud af denne aften, tilbydes et begrænset antal luksusbilletter. Luksusbilletterne giver adgang til Selsø fra kl. 18 til et særligt madarrangement i kælderkøkkenet, hvor man vil høre om madkulturen i starten af 1800-tallet og få smagsprøver på mad lavet efter historiske opskrifter. I billetprisen er også et glas vin eller most.

 

Billetter købes på billetto.dk.

 

Musikken på Selsø er i 2019 støttet af:

Augustinus Fonden

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Oticon Fonden

Beckett-Fonden

Praktisk info

Billetter købes på billetto.dk

Standardbillet: 150 kr.

Luksusbillet: 250 kr.

Dato
4. maj, 2019
Tidspunkt
19:30 - 22:00
Billetpris
150 kr. og 250 kr. (inkl. gebyr)