I kælderen på Selsø findes et meget velbevaret og helt særligt køkken. Selve rummet – og resten af kælderregionen – viser de ældste dele af Selsø og stammer helt tilbage fra renæssancen. Ildstedsbænken stammer fra starten af 1800-tallet, hvor Selsø blev indrettet til husets sidste beboer, Agathe Scheel-Plessen.

Her i kælderkøkkenet er der blevet lavet meget mad gennem tiden, og også siden herregården blev indrettet til museum har madformidling i det gamle køkken været en vigtig del af at fortælle om livet på Selsø og den tid, hvor huset var beboet.

Denne sæson vil der igen komme gang i køkkenet, når museets madgruppe bestående af frivillige kræfter på udvalgte dage i den almindelige åbningstid kl. 11-16 viser, hvordan man laver mad på ildstedet og i den gamle jernovn.

Endnu er madgruppen lille, så hvis man kunne være interesseret i at blive en del af gruppe og være med til at formidle historisk mad og madlavning i dragt i køkkenet, er man velkommen til at melde sig på museet eller til museumsleder Elisabeth Holm Nielsen på elisabeth@selsoe.dk.

Maddage i 2019

Lørdag d. 1. juni

Søndag d. 7. juli

Lørdag d. 20. juli

Dato
1. juni, 2019
Tidspunkt
11:00 - 16:00
Billetpris
Almindelig entré