Mad, kunst og livsstil på herregården – til Herregårdenes Dag!

På græsplænen, omkranset af 300 år gamle lindetræer, foran Selsø Slots hovedbygning, arrangerer Selsø Slots Venner, Skibby Aktive og Skuldelev-Selsø Multikulturforening et sommermarked.

25 stande med medlemmer af ”Smag på Nordsjælland”, lokale kunstnere, kunsthåndværkere og producenter vil være repræsenteret og står klar til at tage imod jer. Bliv inspireret og køb glaskunst, stentøj, malerier, tapeter, brugskunst, velværeprodukter, vin, mjød, likør og øl, blomster, frugt og grønt.

Sulten og tørsten kan stilles med kaffe, kage, chokolade, mad fra grill og et udvalg af drikkevarer. Du kan også gå med på offentlig omvisning på museet.

Transport

Kør med NaturEkspressen ganske gratis fra Skibby Bymidte og til Selsø Slot – den kører kl. 10, 11:30, 13 og 14:30, og retur igen en halv time efter ankomst. Bag rattet sidder landmænd fra lokalområdet. Hvis du kommer i egen bil kan parkering ske ved Selsø Kirke.

Praktisk

  • Arrangementet foregår udendørs – tag tøj på efter vejret
  • Parkering kan ske ved Selsø Kirke, Selsøvej 28. Herefter følger du skiltningen til fods til museets port-indgang.
  • Alle restriktioner vedr. COVID-19 vil blive overholdt – og vi følger løbende udviklingen.

Om Herregårdenes Dag

Arrangementet foregår på Herregårdenes Dag, hvor slotte og herregårde landet over åbner for publikum med et væld af forskellige aktiviteter og arrangementer i hovedhuse og driftsbygninger, haver og parker. Fortællingen om de danske herregårde er nemlig en af de vigtigste signaturfortællinger om livet på landet. Det danske landskab er formet af og med godserne, der gennem århundreder har været den væsentligste drivkraft på landet. De store gamle hovedbygninger ligger stadig i dag i landskabet som vidnesbyrd om godsernes enorme betydning – blandt andet som nogle af de største arbejdspladser i landområderne helt ind til midten af 1900-tallet.

Arrangementer foregår over hele landet på Herregårdenes Dag og det er Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, som er er tovholder på konceptet.

 

Praktisk info

Sommermarkedet foregår på græsplænen foran museet.
Parkering ved Selsø Kirke, Selsøvej 28

Dato
15. august, 2021
Tidspunkt
10:00 - 16:00
Billetpris
Gratis adgang til sommermarkedet