Jul på Selsø Slot

Vi er næsten klar til at takke af for i år … MEN! Selsø Slot og den smukke natur er også noget helt særligt i tiden omkring jul og det ønsker vi at dele med jer. Derfor holder vi åbent den 10. og 11. december, hvor I kan komme indenfor og lune jer på æbleskiver og varme drikke i kælderkøkkenet.

Riddersalen prydes af et smukt juletræ og her vil der blive læst historier og sunget julesange.
På herregårdene rundt omkring i Nationalparken, har der været holdt mange juleaftener. Måske har der siddet prinser og baroner her på Selsø og nydt julesul, sunget sange og leget julelege.
Juletræstraditionen kom til Danmark fra Tyskland i starten af 1800-tallet og det var kun de allerfineste, der havde råd til det.

Udenfor kan I binde kranse af halm og pynte den med gran, som ligger til fri afbenyttelse i madpakkehuset foran Slottet. Hvis I selv medbringer ler og et lys er der rig mulighed for at samle forskellige naturpynt og I kan komme hjem med den fineste krans. Det kan være en ide at medbringe ståltråd og saks.
Og måske kan du finde en julegave eller to i vores lille museumsbutik.

Prisen for at deltage i herligheden er 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn (6-17 år) inkl. et glas gløgg/varm saft og tre æbleskiver.
Køb din billet via linket her.

PS vi tænder op i pejsen i kælderkøkkenet, men da huset er uden indlagt strøm og varme vil der være koldt. Så husk at klæde jer varmt på.