I august kommer der liv i kælderkøkkenet hver søndag, når Selsø Slots egen kokkepige vil tænde op og lave mad i det gamle ildsted, mens hun fortæller om historiske retter.
Kom og oplev hvordan man lavede mad for 200 år siden og hør om de anderledes opskrifter.
1700-tallet var en brydningstid i den danske madkultur. Siden Middelalderen havde det smagsmæssige udtryk været meget krydret og sødt, og krydderier såsom kanel, nelliker, ingefær og muskat – som vi ofte forbinder med julens krydderier – havde været de fremherskende. Selv sukker blev på grund af sin kostbarhed betragtet som et krydderi og anvendt i retter, som vi opfatter som salte i dag.
I løbet af 1600-tallet begyndte man at vende sig mod det franske køkkens mildere smage. Hér gjorde man i højere grad brug af friske krydderurter, æg og mælkeprodukter end tidligere. Mange af de retter, som vi i dag kender som klassiske danske retter har til dels deres rod i det franske køkken.
I Selsø Slots kælderkøkken vil de historiske retter blive lavet efter opskrifter, som stammer fra slutningen af 1600-tallet og frem til 1830. Alle opskrifterne vil løbende blive lagt ud her