Magisk Allehelgen og tak for i år

Allehelgensaften besøgte mere end 400 børn og voksne Selsø Slot og oplevede hvorledes skyggerne i krogene blev vakt til live i det mørke hus, når Den hvide dame og andre herskabelige gespenster viste sig.

Allehelgensaften på Selsø Slot er blevet en tradition for mange besøgende og for museet er det en eventyrlig måde at markere, at slottet lukker for vinteren og først åbner igen den 4. maj med den traditionelle lysfest. Lysfesten vil i 2017 vil være inspireret af fester i 1700-tallets Venedig.

2016 har på Selsø været et begivenhedsrigt år. Museet har for først gang arrangeret koncerter selv, hvilket har været en stor succes. Ved flere koncerter har musikerne været i historiske dragter og således vakt slottet til live, og alle koncerter har været udsolgt.

I juli slog historiske soldater, udstyret som i 1813 lejr ved Selsø, demonstrerede kanoner og underviste i fægtning, og de kommer helt sikkert igen.

Under vinteren vil den elegante portbygning fra 1734 blive færdigrestaureret og hvis alt går som planlagt, vil den stå færdig, når sæsonen 2017 begynder. Restaureringen af både det ydre og det indre er muliggjort ved hjælp af generøse donationer fra Augustinus Fonden og A.P. Møller Fonden.