Ny musikforening fortsætter traditionen

Torsdag d. 11. februar 2021 så Selsø-Hornsherred Musikforening dagens lys. Foreningens overordnede formål er at videreføre traditionen med klassiske sommerkoncerter på Herregårdsmuseet Selsø Slot.

Da Den Plessenske Selsø Fond har omstruktureret sine aktiviteter således, at alle fremtidige aktiviteter på slottet bliver lagt ud til private og foreninger, har vi dannet en selvstændig musikforening, som kan videreføre musiktraditionen på Selsø Slot.

Højt kunstnerisk niveau

Gennem de sidste mange år har bestyrelsesmedlemmerne i den nydannede forening, på vegne af Selsø Slot med succes gennemført sommerkoncerterne på et meget højt kunstnerisk niveau i den smukke, autentiske riddersal fra 1700-tallet. Denne sal udmærker sig ikke kun ved sin fantastiske udsmykning og historiske miljø, men også ved sin uovertrufne akustik. Alle kunstnere, der har spillet her, roser akustikken og den intime atmosfære under koncerterne.

Vi har således ambitioner om at videreføre det høje kunstneriske niveau, ved at samarbejde med de bedste ensembler og solister indenfor barokmusikken, og afholde temakoncerter og foredrag. Yderligere vil der blive afholdt særarrangementer for medlemmer. For at gøre koncerterne til en endnu større oplevelse, har vi indgået et samarbejde med Sønderby Kro, hvor man vil kunne bestille og afhente picnic mad og evt. drikkevarer inden koncerterne, så koncertoplevelsen kan indledes med en skovtur i det grønne. At komme til koncerterne på Selsø Slot skal være en totaloplevelse af herregårdsmiljø, natur, mad/drikke og musik.

Det er af største vigtighed, at få genstartet de kulturelle aktiviteter i al almindelighed og de populære sommerkoncerter på Selsø Slot i særdeleshed, fordi det er af stor betydning for lokalsamfundet.

Koncerterne er åbne for alle

Koncerterne er åbne for alle – musikprogrammet for 2021 er allerede tilgængeligt her på hjemmesiden. Billetprisen er 200 kr. pr. billet.

Hvis du melder dig ind i musikforeningen, får du 50 kr. rabat pr. billet. Enkeltmedlemsskab 200 kr./år og parmedlemsskab 300 kr./år. Læs mere om musikforeningen