Programmet for efterårsferien er klar!

Efteråret er for mange også starten på den længe ventede jagtsæson. Rundt om i landskabet ses jægere i kanten af marker og skovbryn og lyden af skud bryder stilheden. De nedlagte dyr skal renses, tilberedes og spises. I dag er jagten nok mest at se som en hobby, men i gamle dage var det vejen til mad på bordet. For de rige en selvfølge, for de fattige en luksus.

Fingrene i dyret
Mandag, onsdag og fredag i uge 42 kan du sammen med en formidler fra Nationalpark Skjoldungernes Land få fingrene i friskskudte ænder og gå på opdagelse i deres indre. Du kan også prøve kræfter med bue og pil og se om dit øjemål står mål med en jægers. Hele ferien kan du gå på opdagelse i krattet langs alléen; du kan bygge huler, lave naturalfer, gå på line, finde snegle og meget mere.

Smag på dyret
I den sidste weekend af efterårsferien kan du opleve det autentiske 1700 tals køkken i fuld flor. Madgruppen Freie Rostocker Fähnlein rykker ind og tilbereder mad som i gamle dage. Kokkene følger en tråd fra jagt-til-bord og gør brug af køkkenets ildsted og stegespyd. Opskrifterne der bruges er fra Pavens kok Betello i år 1550 og der vil være smagsprøver til gæsterne.

I caféen kan smagsprøverne suppleres med dejlig friskbagt kage, en lun bolle, varme og kolde drikke.

Ind i historierne
Inde på slottet er der familieomvisninger mandag, onsdag og fredag. Her bliver du taget med i historien og får fortællinger om, hvordan man levede i gamle dage og hvilken betydning maden havde. Vil du hellere have den store fortælling om det liv, der har været levet på Selsø igennem tiden er søndagsomvisningerne noget for dig.

Museet kan også besøges på egen hånd enten med en findeleg, der som en skattejagt leder familien igennem de forskellige rum, eller blot i eget tempo hvor udsigten og den unikke ro kan nydes.

Ud i naturen
Området omkring Selsø Slot har meget at byde på. Blandt andet Selsøruten, som er en smuk rundrute på omkring 4,3 km. Til de korte ben kan Natureventyret om Jagten på Agathes forsvundne hest anbefales (download app) – en historie der gør turen fra kirkens p-plads til slottet til en eventyrlig oplevelse.
Lørdag den 21. oktober kan du blive klogere på fuglene ved Selsø Sø sammen med DOF og Nationalpark Skjoldungernes Land. Der vil være kikkerter til rådighed og viden om fuglene i både børne- og voksenhøjde.

Læs mere om de enkelte arrangementer under Det Sker