Selsø åbnet med smukt empirebal

Fredag aften, d. 4. maj, åbnede Selsø for den kommende sæson med et udsolgt empirebal. 100 gæster og omkring 25 aktører var med til at varme huset op, hvilket blev gjort godt og grundigt med dans, levende musik fra Trio Amerise og miniforedrag om mad og mode.

I den store sal blev fortiden vakt til live, da både aktører og et stort antal gæster dansede tidens danse til danse-workshoppen. Hele 10 par fyldte salen helt op og varmede samtidig rummet.

For de, som gerne ville vide mere om tiden, var der to miniforedrag i løbet af aftenen. I spisestuen kunne man høre Inge-Mette Petersen, som er undervisningsansvarlig og Kokkepigen på Frilandsmuseet, fortælle om tidens mad, bordækning og kogebøger, og i ”salen ovenpå”, hvor den store himmelseng er, fortalte Lisa Ørting, der er ekspert i 1700-tallet og starten af 1800-tallets dragtmode, om empirens kvindemode med en påklædning af en af de kvindelige aktører.

Det var ikke kun museets frivillige aktører, som havde taget empiretøjet på, også flere gæster kom i empiredragt, hvilket bidrog til den autentiske stemning i huset.

Heldigvis viste maj sig fra sin smukkeste side med sol og stille vejr. Turen hjem gennem Linders Allé i de små lanterners skær, da aftenen sluttede og mørket var faldet på, viste flot alle de fine lys i husets vinduer. Det skabte den helt særlige stemning, der er til en lysfest på Selsø.

Selsø har nu åbent tirsdag-søndag kl. 11-16 indtil søndag d. 16. september. Man kan læse mere om alle arrangementer i sæsonen 2018 på Selsø på selsoe.dk.

Tak for en dejlig aften til alle!