Sommerens program på Selsø

Når Selsø Slot åbner 4. maj med årets lystfest inspireret af maskeballerne på Marie Antoinettes tid, bliver det startskuddet til en spændende sæson med flere nyskabelser.

Koncerterne på Selsø har i år fundet en ny form,. I år præsenterer Selsø to koncerter med barokensemblet tilknyttet Trinitatis Kirke i København – én med sang og én uden, og vi er ligeledes stolte over at kunne præsentere det dansk-svensk-islandske blæserensemble Trio Amerise. Som noget nyt er der i år to eftermiddagskoncerter, der på hver deres måde tager udgangspunkt i tiden hvor Selsø var beboet og vækker husets sjæl til live med historiske dragter og historiske instrumenter: Nis Bank-Mikkelsen synger Bellmann og Duo Suonante spiller musik fra Jane Austens tid til en sommer-soirée, hvor te, søde sager og fortællinger om Jane Austen også står på programmet.

For familierne bliver der igen et historisk orienteringsløb, når Jagten på den kloge kone finder sted den 27. maj. Historiske soldater slår lejr den 30. juli og fægtemesteren lærer igen fra sig til både soldater og publikum. Den store kagedag og Allehelgensaften skal publikum heller ikke snydes for.

Selsø fortsætter i år samarbejdet med Folkeuniversitetet i Frederikssund og præsenterer foredrag om Frederik II, kongen der regerede da Selsø blev bygget og var far til Christian IV, samt et stemningsfyldt foredrag om livet om natten før det elektriske lys – som ikke kunne præsenteres bedre end i skæret fra Selsøs lysestager og -kroner. Er man til foredrag med smag skal man høre Danmarks mest vidende og mest underholdende ølkender Carsten Berthelsen præsentere årets ølsmagning.

Sidst, men ikke mindst, imødekommer Selsø i år det store ønske fra publikum om offentlige omvisninger, som finder sted den anden søndag i hver måned fra maj til september. Som når man bestiller en omvisning til en gruppe, er omviseren altid i historisk dragt og fortæller om det smukke, autentiske hus, livet på herregården og museets historie.

Praktisk info

Billetter der sælges i forsalg kan købes på billetto.dk

Alle andre billetter sælges ved indgangen.

Selsø har åbent 4. maj til 15. september, samt uge 42, alle dage undtagen mandag kl. 11-16.