Sæsonafslutning frivillige og anssatte 2023

Tak for en dejlig sæson!

Selsø Slot har haft en flot sæson med fuld fart på arrangementer, nye samarbejder og udviklingstiltag. Den gode sæson afspejles i stedets besøgstal, hvor næsten 8000 gæster har lagt vejen forbi, og den gode stemning blandt engagerede ansatte såvel som frivillige.

Oplevelser for de fleste
Igennem sæsonen har der været holdt en række arrangementer, hvor sommermarkedet igen viste sig at være et tilløbsstykke. De klassiske koncerterne har alle været tæt på udsolgt, og markeringen af museets 50 år var flot besøgt med over 600 gæster.
Oplevelser på udeområderne er også gennem året blevet styrket, hvor både Nationalpark Skjoldungernes Land har afviklet en lang række aktiviteter, men med midler fra Nordeas pulje ”Liv i det lokale”, er der etableret områder til leg i krattet langs alléen, og der dukker flere trædyr op undervejs. Mange børn kommer forbi med deres skoler eller dagtilbud og udvidelsen af fjordstien sidste år fortsætter med at være en succes. Selsø Slot ligger i et helt unikt naturområde, og netop samspillet mellem kultur og natur vil blive udviklet i de kommende år.

Vinduerne
En af årets største nyheder er, at Selsø Slot har opnået finansiering til at få restaureret de godt 300 år smukke, gamle vinduer. Selve restaureringen starter op i foråret 2024, og besøgende vil kunne følge med i arbejdet, ligesom der vil blive arbejdet på et formidlingsprogram, der skal sikre at de gamle håndværksdyder kommer frem i lyset, bl.a. gennem samarbejder med erhvervslivet og uddannelser.

Efterårsferie og jul
Oven på den gode sommer holder Selsø Slot en lille pause i den almindelige åbningstid fra 11. september – 14. oktober, hvor skolernes efterårsferie starter. Her slår vi dørene op for en spændende uge med aktiviteter for hele familien og med vægt på jagt og naturoplevelser. Der vil desuden være omvisninger for børn og voksne, dejlig kage i cafeen og udenfor er en formidler fra Nationalpark Skjoldungernes Land klar med bue og pil, ænder der kan ses indefra og inspiration til forskellige aktiviteter i området omkring Selsø. Julen vil vi også markere med en stemningsfuld weekend 9. og 10. december. Så følg endelig med på vores hjemmeside og facebook, hvor der løbende opdateres.

Tak fra en taknemlig formand
Det er den første sæsonafslutning for formand Iben Bækkelund Jagd og det er med stor tilfredshed, at de sidste tal begynder at kunne gøres op. ”Det har været en sjov, givende og travl sæson. Vi har alle skulle yde noget ekstra og særligt de frivillige timer er skruet i vejret og gør en kæmpe forskel. Vores økonomi rækker ikke til lønnet personale udover til de helt basale driftsopgaver, så frivillige, opbakningen fra Nationalpark Skjoldungernes Land og Frederikssund Kommune, er det der skaber de mange oplevelser og det gode samvær. Det kommende år vil vi også arbejde på, at styrke samarbejdet med endnu flere private aktører, f.eks. gennem erhvervssamarbejder.